Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reklama Google
Autor Wiadomość
chudy91 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 4
Dołączył: 11.2010
Reputacja: 0
Post: #1
Question Reklama Google
Witam!

Od niedawna korzystam z przydatnej blokady IP Smile . Wszystko spisuje się super, ale jest pewien problem i nie wiem, czy spowodowany przez tę funkcję - ale wszystko na to wskazuje. Otóż, od czasu, gdy wkleiłem do kodu strony podany skrypt, strona przestała "reagować" na kliknięcia. Problem nie występuje w IE, ale w Operze i Firefoxie już tak. Nie wiem jak z innymi przeglądarkami... Po prostu, gdy chcę kliknąć w odnośnik, nic się nie dzieje. Wszystko wraca do normy, gdy wyłączę reklamę Google, wyświetlającą się od czasu dodania skryptu. Wklejałem już skrypt w sekcjach head i body, ale problem nadal występuje. Korzystałem też z innego skryptu znalezionego gdzieś w necie, ale nie obejmował on księgi gości, a o nią mi w szczególności chodzi. Aż nie wyłączę tej reklamy, strona w Operze/Firefoxie nie działa. Co można z tym fantem zrobić? Dodam tylko, że nie jestem żadnym fachowcem, stronkę mam skromną (w tabeli) i od paru miesięcy, ale wg standardów W3C spełniającą standardy dla XHTML 1.0 Wink .

Pozdrawiam Smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-26-2010 23:32 przez chudy91.)
11-26-2010 23:26
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Majdan Offline
Administrator
*******

Liczba postów: 49
Dołączył: 07.2010
Reputacja: 1
Post: #2
RE: Reklama Google
Mógłby Pan podać adres Pana strony - wraz z przykładową stroną, która zawiera blokadę i na której "nie da się kliknąć"?

Jakich wersji przeglądarek używa Pan?
11-27-2010 17:34
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
chudy91 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 4
Dołączył: 11.2010
Reputacja: 0
Post: #3
RE: Reklama Google
http://www.moje-bohomazy.za.pl Wink Blokada obejmuje ten adres, więc i wszystkie podstrony. Korzystam głównie z Opery, czasem z IE. Firefoxa zainstalowałem, aby sprawdzić, czy też ma problemy ze stronką, no i ma... Wszystkie przeglądarki są aktualne.
11-27-2010 21:10
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Majdan Offline
Administrator
*******

Liczba postów: 49
Dołączył: 07.2010
Reputacja: 1
Post: #4
RE: Reklama Google
(11-27-2010 17:34)Majdan napisał(a):  (...)
Jakich wersji przeglądarek używa Pan?
11-28-2010 19:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
chudy91 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 4
Dołączył: 11.2010
Reputacja: 0
Post: #5
RE: Reklama Google
IE 8, Opera 10.63, Firefox 3.6
11-28-2010 19:10
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Majdan Offline
Administrator
*******

Liczba postów: 49
Dołączył: 07.2010
Reputacja: 1
Post: #6
RE: Reklama Google
Proszę usunąć:
Kod:
div {
  width: 100%;
  height:100%;
}
z pliku arkusz_zewnetrzny.css
11-29-2010 00:03
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
chudy91 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 4
Dołączył: 11.2010
Reputacja: 0
Post: #7
RE: Reklama Google
Dzięki, działa, ale wtedy na stronie nie ma wewnętrznego suwaka i strona rozjeżdża się w dół. Nie da się tego naprawić w inny sposób? Można jakoś wstawić suwak do wnętrza tabeli bez użycia diva? Inne reklamy nie wpływają na działanie strony, tylko te od Google... ;/
11-29-2010 20:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Majdan Offline
Administrator
*******

Liczba postów: 49
Dołączył: 07.2010
Reputacja: 1
Post: #8
RE: Reklama Google
Instrukcji, których Pan użył są dość dziwne.
Niech Pan je zastosuje do elementów, które ich wymagają, a nie wszystkich.
Proszę poszukać więcej informacji o stylach CSS
12-02-2010 22:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:

Kontaktfree4u.pl :: Strona głównaWróć do góryWróć do forówWersja bez grafikiRSS